Preview_hem_poesibog

LECIA.dk

Official Website


Preview
Biografi_hem_poesibogI 1956 blev den gamle Avedøre skole, igennem mange årtier, lukket, fordi der var bygget en helt ny Avedøre Skole ved Brostykkevej. Alle skoleelever fra den gamle skole, blev flyttet over til den nye skole på Brostykkevej.
Her begyndte jeg mit 2. skoleår. En meget større skole, nye duftende, lyse lokaler, fine faciliteter og nye lærere, men stadig med Åbo, som skoleinspektør.

Nye skolekammerater, nye lege og helt nye skolerutiner. Jeg blev hurtigt veninder med flere, og vi skrev i hinandens poesi bøger. De fleste skrev, f.eks. Når du ser denne klat.. eller Abel Spandabel, eller Roser er røde, violer..
 Jeg syntes, de var så almindelige, og ..kedelige.  Der var åbenbart mange, der ikke tillagde poesibogen betydning, men det gjorde jeg. Jeg ville så gerne skrive noget smukt i de smukke poesibøger, så mine venner kunne gemme - til minde om mig.
 Jeg fandt et stykke poesi som jeg virkelig kom til at elske. Jeg syntes det var så fantastisk smukt, så inderligt, og jeg var åbenbart den eneste der skrev det poesi-vers, i hvert fald dengang. I dag er det også mit yndlingspoesi-vers. Det lyder sådan:


"Når engang i fremtids dage,

du er lykkelig og glad,

send så tankerne tilbage,

til den som skrev - på dette blad"

 

Og så tegnede vi små tegninger, blomster, blade, små kys og alt det piger synes er kært.

Skolefrikvartererne var pludselig også sjove. Vi legede flere sanglege, men jeg ville helst synge denne her:


Tag den ring

og lad den vandre
fra den ene til de andre.
Ringen er skjult under bølgerne blå.
Sig mig engang,

hvem tænker du på?

Luk øjnene op,

så ser du det nok

og tæller så til 10.

 

For så kunne man tænke kærlige tanker, om den dreng man var forelsket i. Det gav sådan et "sus" i maven! J

I skrivende stund stryger tanker igennem mit hoved: Hvor er små pigedrømme dog søde og kærlige - og indtil dato, meget bedre, end virkeligheden.

 

Copyright  © All Rights Reserved