Biografi-u

LECIA.dk

Official Website


Biografi og KarriereforløbLECIA jønsson

Sanger, komponist, tekstforfatter m.m.Medlem af DANSK JAZZ, BEAT, FOLK Autorer. Gramex, KODA, NCB, DANSK ARTIST FORBUND, DANSK JAZZ Forbund, tilsluttet SBT

Udøvende kunstner, sanger, og aktiv indenfor dansk musik siden 1961 (tiltagende som ophavsretsindehaver, komponist og tekstforfatter siden 1975).


2017

En on-going process i.f.t. sangskrivning åbner via DJBFA (komponistforening) muligheder for at præsentere nye sange for tyske sangere. LECIA arbejder med flere genre, bl.a. til schlagermarkedet, men også til danske sangere og til evt. egenudgivelse på nettet.Forløb - sanggrupper m.v.

Med en karriere der spænder fra Beatles-epoken

til nutidens World Music og standard/jazz/underholding, har hun deltaget i projekter der er mangesidede og kreative.


2009 -       


Arbejder med underholdningskoncepter,  musik og sangskrivning, til danske kunstnere, og til egne produktioner

1997 - 2008


Etablerer sig i SOLOkarriere med 2 CD produktioner, bl.a. som solist indenfor Country/Jazzgenren.

1988 - 1992


Som den kvindelige part i gruppen LABAN, med sangerkollegaen IVAN PEDERSEN.

1981 - 1988


I et DUOsamarbejde med LUCIENNE under navnene LECIA & LUCIENNE

1970 - 1980


Medlem af den mere musikalsk avancerede gruppe - The SCARLETS

1963 - 1970


Solist med søsteren LUCIENNE og medlem af forskellige beat-orkestre.

1961 - 1965Mere specifikt forløb:2016

I 2016 arbejder LECIA mest som komponist/sangskriver/tekstforfatter med sange til egne produktioner, underholdningskoncepter eller skriver sange til sangerkolleger i Danmark, men også sangere fra udlandet er interesseret i hendes musik.


2015

Konceptet er allerede i slutningen af 2014, et af MusicBusiness 2020's top 5 projekter, og denne produktion har siden taget det meste focus, både med musik, og sange  m.m.  Sammen med orkestret THE SCARLETS optræder hun bl.a. i Århus Musikhus til PIGTRÅDSGALLA hvor mange bands tilbage fra 60'erne mødes for at underholde en total udfyldt sal.


2014

I 2014 går LECIA i gang med at målrette sit børneunderholdningskoncept, Little World of Toys, til afsætningi indenfor medicinalindustrien.


2013 - oktober

… Fortsætter i 2013-14 intenst med at skrive materiale til revyer i Danmark, bl.a. Cirkusrevyen. Samtidig oplistes alle sange og kompositioner, skrevet igennem tiden, flere demoindspilninger af egne, ikke udgivne sange, digte og ny musik. Formålet er at demoindspille, og søge udgivelser i løbet af kommende år.


1998 - 2014

Arbejder med dansk revy, skriver bl.a. i 1998, to sange herunder hovednummeret til Helsingørrevyen, 1998, også præsenteret i alle revyers "Revyernes Revy" i 1998.  Efterfølgende år inviteres Lecia, af Helsingørrevyens  instruktør, Lisbet Dahl, nu Cirkusrevyen, med i inviterede forfattermøde til Cirkusrevyen.


Skriver musikken (18 titler) til ballet/synopsis pigen DWINA, færdig.


Holder "Sabbat-år" fra koncerter .m.. Flytter på landet, og begynder at rydde op i alt materiale der findes, skrevet igennem tiden. Arbejder på Laban Collection/Box og finder i gemt materiale, flere demoindspilninger af egne, ikke udgivne sange. Færdigskriver 35 egne digte, og planlægger digtsamling med musik, til senere udgivelse.


2010

Arbejder intenst med at skrive materiale til revyer i Danmark, bl.a. Cirkusrevyen, og skriver samtidig på to biografier Laban biografi,  en selvbiografi og oplæg til skønlitterær bogudgivelse


2009


Udgives Jule-CDen "Christmas Present". Bl.a. med en nyindspilning af et tidligere Doris Day hit af samme titel.


2008

Begynder hun at skrive musik og tekster til en kommende Jule-CD med JAN OVERGAARD som orkesterleder.


2007

Trilogiens CD 2/At Last2/"My Jazzy LOVE", forventes at udkomme i løbet af september/oktober 2005, men forsinkes p.g.a. ændringer i distributionen som overgår fra Sundance, til PH distribution.

Bookingaktiviteten lægges hos Musikbureauet: MUSIK & SANG, ved Marianne Jul.

Den 1. juli indspilles de nye titler med Poul Reimann, piano - Niclas Campagnol, trommer - Thomas Ovesen, Kbas - og Søren Lee, Guitar.

Og der arbejdes intenst med sangskriverierne. Sangene fremlægges for LECIA's faste kapelmester Poul Reimann, og her udvælges tillige titlerne, "Love In Minor", "Cry My Heart Out Cry", "The Flea". Desuden er der flere nye egne kompositioner fra AT LAST koncerten samt andre endnu kke udgivne titler, der planlægges udgivet i forbindelse med kommende CD/ "MY Jazzy LOVE".


2005

CD'en får flotte anmeldelser, hendes egne kompositioner, men næsten ingen "air-play" i radioen, eftersom den på DR nu er klassificeret som en Jazz-udgivelse.

Medvirkende på CD’en, Poul Reimanns Quintet. Quinteten består af: Poul Reimann, pia - Nichlas Campagnol, tr - Thomas Ovesen, Kbas - Jesper Riis, trp - Søren Lee, gt. Og på gæstevisit, Jan Overgaard, pia

CD no. 1/ AT LAST/ med titelsangen "At Last", udsendes ved en reception på Hotel D' Angleterre, den 27. oktober 2004.

Jazzudgivelse

Den 29, juni 2004, hvor hun indspiller en LIVE-koncert fra GLASSALEN i TIVOLI. Den FØRSTE stor-produktion, på egen label CMA-records. Repertoiret er skøn musik fra vocal-standardjazz’en og egne nye kompositioner i samme stil. Koncerten danner grundlag for den første musik CD-trilogi udgivelse, i Danmark.

I sit 43. år i showbizz, og med 40 års jubilæum i pladeindustrien, etablerer hun i januar 2004, sit eget produktions/pladeselskab. Creative Management og CMA Records.

I standardjazz/underholdning konstellationer med POUL REIMANN Quintet, Jesper Riis, Niclas Campagnol, Thomas Ovesen, Søren Lee.


2004

Arbejder med dansk revy, skriver bl.a. i 1998, to sange herunder hovednummeret til Helsingørrevyen, 1998, også præsenteret i alle revyers "Revyernes Revy" i 1998.  Efterfølgende år inviteres Lecia, af Helsingørrevyens  instruktør, Lisbet Dahl, nu Cirkusrevyen, med i inviterede forfattermøde til Cirkusrevyen.1998

One WO-MAN koncert-tourne med Nat King Coles repertoire med JAN OVERGAARD


1998 med forberedelserne til den One-WO-MAN koncert hun, sammen med JAN OVERGAARD (pia) i september 1999, præsenterer med sange fra Nat King Cole's repertoire af jazz, swing og smukke ballader. Indspiller 1999/2000 en lille live-CD fra TIVOLI’s Vise-Vers , der udsendes i 2002.1990 - 92

Efter en GRAMMY- nominering indenfor Country-genren for NASHVILLE-CD’en, trækker LECIA sig i 1992 tilbage fra offentlighedens søgelys, bl.a. for at kunne hellige sig kompositionen og anden udfarende kreativitet.

Bl.a. er hun "ansat" som idékunstner/tegner på Gutenberghus /Egmont og at være kreativ historieforfatter til WALT DISNEY's produktion af DUMBO bøger i EUROPA. I samme forbindelse sættes der gang i hendes egen tegneserie-figur, CILLE. 


1990

World Music produktion med MADS VINDING (Ellen Heibergs Digte)

Stadig i det stille hjørne af karrieren, begynder LECIA igen, at arbejde i flere musikalske konstellationer.

Undtagelsesvis, i September 1990, påbegynder LECIA - først og fremmest som komponist - projektet ELLEN HEIBERG 's digte. Herefter går hun i samarbejde med guitaristen, perc. MEHMET OZAN (Bazar/Istanbul Expressen) og bassisten MADS VINDING. Færdiggørelsen af CD'en "Våde Spor I Sand" præsenterer udover Vinding/LECIA/Ozan, desuden Susi Hyldgaard, pia - Hans Ulrik, sax, EWI, pennywhisle, Klaus Menzer, Afonco Corea, m.fl. CD'en udkom i 1995 på Baile Records.Ny musik-jazz/epoke starter i 1990

Samtidig er hun meget aktiv i UNICEF, Danmark, og her tilbydes hun det ærefulde hverv at blive Ambassadør forUNICEF, Danmark, som afløser for Jesper Klein, men af personlige grunde takker hun nej, og Jesper Klein fortsætter endnu en periode.

LECIA har et ønske om en "stille - og mere afdæmpet karriere". Men den NYE country/rock genre's popularitet sætter igen fart på karrieren.

SOLO karrieren

I 1989, som SOLOsanger, søger LECIA sine musikalske rødder. Som sanger og popkomponist finder hun dem delvis i den nye COUNTRY musik der både indeholder Blues/Rock og Jazz.I 1989 og 1990 er hun henholdsvis i Stockholm og i Nashville Tennessee, U.S.A, for at indspille et par CD'er i RCA’s berømte studie A. Medvirkende udover en flok meget talentfulde musikere, - Country legender som Charlie McCoy og The Jordanaires. Desuden er dengang ukendte countrysanger Ester Brohus og endnu ikke etablerede countrysanger Tamra Rosanes, inviteret med som gæster på Nashville CD'en.
Forløb - sanggrupper fra 1961 - 1989 .


LABAN 1982 - 1989

Som den kvindelige part i gruppen LABAN, med sangerkollegaen IVAN PEDERSEN.

Læs mere her


LECIA & LUCIENNE -  1981 - 1988

I et DUO samarbejde med LUCIENNE under navnene LECIA & LUCIENNE

Læs mere her


THE SCARLETS  - 1970 - 1980

Medlem af den mere musikalsk avancerede gruppe - The SCARLETS

Læs mere her


1963 - 1970

Solist med søsteren LUCIENNE og medlem af forskellige beat-orkestre.

Læs mere her


1961- 1963

Debut i LECIA & LUCIENNE ved amatørkonkurence på Damhuskroen med "Underholdningsbussen" ved Egon Hagensen

Læs mere herTilbage til HOMEpage

Medlem af DANSK JAZZ, BEAT, FOLK Autorer. Gramex, KODA, NCB, DANSK ARTIST FORBUND


Udøvende kunstner, sanger, og aktiv indenfor dansk musik siden 1961 (tiltagende som ophavsretsindehaver, komponist og tekstforfatter siden 1975).


Copyright  © All Rights Reserved